Yerli Turistlerin Seyahat Harcamaları 2024’te Yüzde 82,5 Arttı

Seyahat Harcamaları 2025 Yılında Yüzde 82,5 Arttı!

Son verilere göre, Türkiye’de seyahate çıkanlar 66 milyar 40 milyon 991 bin TL harcadı. Bu yıl içinde yapılan yurt içi seyahatlerde toplam harcamalar bir önceki yıla göre yüzde 82,5 artarak 419 milyar 300 milyon 959 bin TL’ye ulaştı. Bu harcamaların yüzde 88,1’ini kişisel harcamalar, yüzde 11,9’unu ise paket tur harcamaları oluşturdu. Ortalama seyahat başına harcama miktarı ise 6.274 TL olarak belirlendi.

Bu dönemde en fazla harcama yüzde 33,8 ile yeme ve içme, yüzde 27,7 ile ulaştırma ve yüzde 12,1 ile konaklama harcamaları arasında gerçekleşti. Geçen yıla göre yeme ve içme harcamalarında yüzde 61,4, ulaştırma harcamalarında yüzde 33,6 ve konaklama harcamalarında yüzde 50,3 artış gözlendi.

Yıllık bazda ise yeme ve içme harcamaları yüzde 31,8, ulaştırma harcamaları yüzde 24,3 ve konaklama harcamaları yüzde 16,7 pay aldı. Geçen yıla göre yeme ve içme harcamalarında yüzde 81, ulaştırma harcamalarında yüzde 68,7 ve konaklama harcamalarında yüzde 78,8 artış yaşandı.

Seyahatlerin amacına bakıldığında, ziyaret amacıyla yapılan seyahatler yüzde 63,1’lik oranla ilk sırada yer alırken, gezi ve eğlence seyahatleri yüzde 25,6 ve sağlık seyahatleri yüzde 6,5 ile sıralandı.

En çok tercih edilen konaklama şekli ise arkadaş veya akraba evinde kalmak oldu. 53 milyon 250 bin geceleme ile bu konaklama şekli birinci sırada yer alırken, kendi evinde kalmak 13 milyon 292 bin gece ile ikinci sırada ve otel konaklamaları 5 milyon 218 bin gece ile üçüncü sırada yer aldı.

Genel olarak, seyahat harcamalarında önemli artışlar yaşanırken seyahatlerin amaçları ve tercih edilen konaklama türleri değişkenlik gösteriyor. Veriler, seyahat endüstrisinin hızla büyüdüğünü gösteriyor. – İstanbul

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Emtia piyasasında tarife belirsizliği

Emtia piyasasında geçen ay ABD’nin tarifelerine ilişkin belirsizliklerle satış baskısı hakim olurken rekor tazeleyen altın pozitif ayrışan az sayıda ürün arasında yer aldı.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Muğla’daki Akköprü Hidroelektrik Santrali özelleştirilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla’daki Akköprü Hidroelektrik Santrali (HES) ile santral tarafından kullanılan taşınmazları bir bütün halinde “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirecek.

Yeniçağ Gazetesi: Geçim sıkıntısı vatandaşı bunalıma sürüklüyor!

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… EKONOMİK KRİZ BUNALTTI ANTİDEPRESAN ALIMI PATLADI İşsizler ordusunun giderek büyümesi, işi olanın ay sonunu getirememesi, emeklinin satın alma gücünün her geçen gün erimesi …

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir