Türkiye Diyarbakır’da kaya gazı üretimine başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan Yeni Proje Açıklamaları

“Kaya Gazı Üretimine Yönelik Yeni Projeler Başlıyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalarda, kayaların içine sıkışmış petrol ve gazın yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle üretilmesinin planlandığını belirtti. Bu yıl içinde ilk sondaj faaliyetinin gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Bakan Bayraktar, Türkiye için büyük öneme sahip bir çalışma olacağını ve başarılı olmaları durumunda oyun değiştirici bir etki yaratacağını vurguladı.

‘Sismik Çalışmalar Netice Vermedi’

Son dönemde Oruç Reis gemisinin Somali’de petrol bulduğuna dair çıkan iddialara ilişkin konuşan Bakan Bayraktar, sismik çalışmaların henüz netice vermediği ve bu sebeple somut bir açıklama yapmanın söz konusu olmadığını açıkladı. Ayrıca, İrak-Türkiye petrol boru hattının 19 aydır akış olmadığını belirten Bakan Bayraktar, Kalkınma Yolu Projesi’nin önemine vurgu yaparak, enerjinin bölgedeki rolüne dikkat çekti.

‘Suriye’ye Kilis’ten Doğal Gaz İhracatı Başlıyor’

Bakan Bayraktar, Suriye’ye doğal gaz ihracatı çalışmalarıyla ilgili olarak yapılan planlar hakkında bilgi verdi. Önümüzdeki 3 ay içinde Kilis’ten Suriye’ye doğal gaz gönderilerek, bu gazın Halep’teki doğal gaz santralinde elektrik üretiminde kullanılacağını belirtti. Ayrıca, Avrupa’da yaşanan elektrik kesintilerine de değinen Bakan Bayraktar, enerji üretiminde dengenin önemine vurgu yaptı.

‘Gabar ve Diyarbakır’da Yeni Arama Faaliyetleri’

Bakan Bayraktar, Gabar’da günlük 81 bin varil petrol üretildiğini ve bu rakamın artış gösterdiğini belirtti. Ayrıca, Diyarbakır’da 4 saha için ortaklıklar yapıldığını ve yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle petrol ve gaz üretimi çalışmalarının hız kazandığını ifade etti. Bakan Bayraktar, gelecek dönemde Türkiye’nin enerji üretiminde beklenen büyük adımları atacaklarını sözlerine ekledi.

Related Posts

Emtia piyasasında tarife belirsizliği

Emtia piyasasında geçen ay ABD’nin tarifelerine ilişkin belirsizliklerle satış baskısı hakim olurken rekor tazeleyen altın pozitif ayrışan az sayıda ürün arasında yer aldı.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Muğla’daki Akköprü Hidroelektrik Santrali özelleştirilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla’daki Akköprü Hidroelektrik Santrali (HES) ile santral tarafından kullanılan taşınmazları bir bütün halinde “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirecek.

Yeniçağ Gazetesi: Geçim sıkıntısı vatandaşı bunalıma sürüklüyor!

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… EKONOMİK KRİZ BUNALTTI ANTİDEPRESAN ALIMI PATLADI İşsizler ordusunun giderek büyümesi, işi olanın ay sonunu getirememesi, emeklinin satın alma gücünün her geçen gün erimesi …

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir