31 Ocak 2025

gaziemirHaber – Güncel ve Tarafsız Haberler

Ekonomiden teknolojiye, spordan magazine; gaziemirHaber’de objektif ve güncel haberlerle aydınlanın!

Motor Ustasından Sucuk Döner Faaliyetine

Mert Aydemir, tatilde yediği sucuk dönerle iş değiştirip Trabzon'da kendi sucuk dönerini yapmaya başladı.

Trabzonlu Motor Ustasından Sucuk Döner İşine Geçiş Hikayesi

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Mert Aydemir, motor ustası olarak çalışırken bir tatil dönüşünde Afyonkarahisar’da lezzetine hayran kaldığı sucuk döneri keşfetti. Bu keşif onun hayatında yeni bir sayfa açmasına neden oldu ve kendi sucuk döneri işletmesini açarak el emeği ile ürettiği lezzetli ürünü Trabzon halkına sunmaya başladı.

Mesleği motor ustalığı olan Aydemir, yaz tatili için Afyonkarahisar’a gittiğinde tesadüfen sucuk dönerle tanıştı. Bu lezzet onu o kadar etkiledi ki geri döndüğünde motor ustalığını bırakıp sucuk döner işine girmeye karar verdi. İnternet araştırmaları yaptıktan sonra Afyonkarahisar’a giderek 2 haçkta eğitim aldı ve memleketine dönerek Karşıyaka mahallesinde kendi işini kurdu.

Açtığı işletmede günlük 15-20 kilogram sucuk döner satan Aydemir, 100 gramı 150 TL’den satışa sunduğunu belirtiyor. Kalitesi ve tadıyla Doğu Karadeniz’de benzerine rastlanmayan bu ürün, Trabzon halkı tarafından büyük ilgi görüyor. Aydemir, ürünün gizli tarifini paylaşamayacağını ancak tamamen el yapımı olduğunu ve en kaliteli malzemelerle üretimini gerçekleştirdiklerini vurguluyor.

Motor ustalığından sucuk döner işletmeciliğine geçiş hikayesini anlatan Aydemir, dükkana gelen müşterilerin genellikle ürünün lezzetinden çok, kendisinin bölge insanı olup olmadığını sorduğunu dile getiriyor. Yaklaşık 2 aydır faaliyette olan işletmesinde günlük ortalama 15-20 kilogram sucuk döneri sattıklarını belirten Aydemir, işinin heyecan verici ve karlı olduğunu söylüyor.

Sucuk dönerin genellikle sandviç ekmeği içerisinde servis edildiğini ve müşteriler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Aydemir, succuk dönerin içerisinde marul ve domates olduğunu, Afyon’daki versiyonunun ise turşu ve domates içerdiğini ifade ediyor. Başarılı işletmecilik deneyimini, her gün 15-20 kilogram sucuk döner satarken yaşadığı memnuniyetle izleyen Aydemir, gelecek planlarında işini daha da büyütmeyi düşündüğünü ifade ediyor.