Bursa Barosu avukatlarından Cüneyt Bülent Şeker, müvekkiline 4 yıldır borcunu ödemediği öne sürülen Konuk ailesine haciz süreci uygulandı.
Avukat Şeker, haciz için jandarma gruplarıyla birlikte 27 Temmuz 2018’de ailenin Orhaneli ilçesi Göynükbelen Mahallesi’ndeki konutuna gitti.
Yanağından ısırdı
Haciz uygulanan yaklaşık 80 koyunu almak için kamyon geldiği sırada Ömer Konuk ve annesi Sevim Konuk, yetkililere direndi.
Çıkan arbede sırasında Ömer Konuk, Şeker’i yanağından ısırdı.
Sevim Konuk ise yetkilileri bıçakla tehdit etti.
Anne ile oğlu gözaltına alındı
Isırılma sonucu yanağından bir modül koparılan ve hastaneye kaldırılarak tedaviye alınan avukat Şeker’in şikayeti üzerine anne ile oğlu gözaltına alındı.
Jandarma karakolunda tabirlerinin akabinde adliyeye sevk edilen anne ve oğlu, tutuksuz yargılanmak üzere hür bırakıldı.
2 yıl 6 ay mahpus cezası verildi
Ömer Konuk ile annesi Sevim Konuk hakkında Orhaneli Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten yaralama’, ‘yargı misyonu yapan şahıslara misyonunu yaptırmamak için direnme’, ‘kamu görevlisine hakaret’ ve ‘mala ziyan verme’ cürümlerinden dava açıldı.
Yargılama sonunda mahkeme heyeti, Ömer Konuk’a ‘kasten yaralama’ ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ cürümlerinden 2 yıl 6 ay mahpus cezası verdi.
Sevim Konuk ise ‘yargı misyonu yapan bireylere misyonu yaptırmamak için direnme’ hatasını bıçakla işlediği gerekçesiyle 3 yıl 1 ay 15 gün mahpus cezasına çarptırıldı.
Bölge Yönetim Mahkemesi, verilen cezayı al buldu
Avukat Cüneyt Bülent Şeker’in itirazı üzerine belge temyize gitti.
Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi’nde tekrar görülen davada mahkeme heyeti, avukatı yüzünde iz bırakacak halde ısıran Ömer Konuk’un cezasını artırarak, ‘kasten adam yaralamak’ suçundan 4 yıl 2 ay mahpus cezası verdi.
Anne Sevim Konuk’a verilen ceza ise 2 yıl 6 aya düşürüldü.
Karar onanırsa cezaevine girecek
Karar Yargıtay tarafından onanırsa tutuksuz yargılanan Ömer Konuk’un cezaevine gireceğini söyleyen avukat Cüneyt Bülent Şeker, DHA’ya konuştu.
Şeker, şunları söyledi:
“4 yıldan beri tahsil edilemeyen bir alacak vardı. Müvekkilimiz borçlarını ödeyemediği için mülküne hacizler gelmişti. Bankalar tarafından çiftliğine haciz yapılmıştı. Çocuğunu evlendiremez durumdaydı. Biz de 3 sefer hacze gittik. Daha evvel de bir akına uğramıştık. Bu sefer gittiğimizde kısmen tahsil edebildik zira taarruz sebebiyle yarım kesildi iş. Daha evvel lokal mahkeme 2 yıllık bir ceza vermişti. Fakat istinaf mahkemesi bunu 4 yıl 2 aya çıkarttı.
“Örnek teşkil edecek bir karar”
Bizce kâfi değil ancak tekrar de adaletin sağlanması, adalete yaklaşılması açısından değerli bir ilerleme olarak bunu görüyorum. Bunun büyük değeri var. Bu cezanın yatarı var zira. Bunun kamu güvenliği bakımından büyük değeri var. Zira insanların birbirine borç vermesi, vade vermesi fakat buna bağlı.
Bu hususta Bursa Barosu’nun da büyük gayreti oldu. Bence adaletin sağlanması açısından değerli bir ilerleme. Kamu çalışanlarına yapılan taarruz konusunda örnek teşkil edecek bir karar. Umarım bundan sonra emsal taarruzlara bu karar mani olur diye düşünüyorum. Yargıtay’dan onaylanırsa beklediğimiz biçimde bir karar olmuş olacak.”