Biyoteknoloji Vadisi 4,5 milyar dolarlık yatırımla hayata geçiyor

“`html

Biyoteknoloji Vadisi: 4,5 Milyar Dolar Yatırımla Türkiye’nin Geleceği

Biyoteknoloji Sanayicileri Derneği (BİYOSAD), 4,5 milyar dolarlık dev bir yatırım ile Biyoteknoloji Vadisi’ni hayata geçirmek için hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu proje, Türkiye’nin bilim ve teknolojideki en büyük yatırımlarından biri olarak dikkat çekiyor ve basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

İstanbul Tuzla’da 2,7 milyon metrekarelik bir alanda inşaatına başlanan Biyoteknoloji Vadisi, Biyoteknoloji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (BİOSB), teknoloji geliştirme bölgeleri, Ar-Ge merkezleri, teknoloji transfer ofisleri, test ve kalibrasyon laboratuvarları, patent ofisleri ve biyoteknolojiye yönelik eğitim kurumlarıyla sektörde önemli bir ekosistem oluşturmayı hedefliyor.

Toplantıda konuşan BİYOSAD ve Biyoteknoloji Vadisi Yönetimi Başkanı Ercan Varlıbaş, projenin Türkiye’yi küresel biyoteknoloji ekosisteminde öncü yapmak amacıyla hayata geçirildiğini ifade etti.

Biyoteknoloji Vadisi: Avrupa ve Asya’nın Öncüsü Olacak

Varlıbaş, Biyoteknoloji Vadisi’nin Avrupa ve Asya’nın en büyük biyoteknoloji kümelenmesinin parçası olarak faaliyet göstereceğinin altını çizdi. “Biyoteknoloji alanında yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi için bir merkez olmayı planlıyoruz. Aynı zamanda sanayi ile akademinin işbirliklerini destekleyerek araştırma-geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerine zemin hazırlayacağız.” dedi.

Ercan Varlıbaş, biyoteknolojinin günümüzdeki stratejik önemine de vurgu yaparak, “Kovid-19 pandemisiyle birlikte biyoteknolojinin dünyanın en önemli yatırım alanlarından biri haline geldiğini gördük. Bu alandaki yerli üretim ve inovasyon, sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracak.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Ekonomik Gücü Artacak

Biyoteknoloji Vadisi’nin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’nin biyoteknoloji alanındaki bilgi ve teknoloji kapasitesinin önemli ölçüde artması bekleniyor. Projenin, Türkiye’nin biyoteknoloji alanındaki uluslararası rekabet gücünü artıracak bir olanak sunması hedefleniyor.

  • BİYOSB, 160 biyoteknoloji firmasıyla istihdam sağlayacak.
  • 20 bin nitelikli iş gücü yaratılması planlanıyor.
  • Biyoteknoloji Vadisi, yıllık 15 milyar dolarlık bir ihracat hedefliyor.

Ercan Varlıbaş, “Biyoteknoloji Vadisi, hem uluslararası pazarlarda yer alacak yerli girişimleri destekleyecek hem de hastalarımızın daha hızlı ve kaliteli sağlık hizmetine erişimini sağlayacak.” dedi.

Girişim Ekosistemine Destek

Vadinin, sektörün büyük sanayi kuruluşları ile girişimcileri bir araya getireceğini açıklayan Varlıbaş, bunu sağlayacak çeşitli destek mekanizmaları ve kuluçka merkezleri ile yerli girişimlerin ulusal ve uluslararası piyasalarda büyümesine olanak tanıyacaklarını belirtti.

BİYOSAD’ın yürüttüğü projelerle birlikte, Güney Kore, Boston ve Tayvan gibi önemli biyoteknoloji merkezleri ile bağlantı kurarak Türkiye’nin biyoteknoloji alandaki etkisini artırmayı hedefliyoruz.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan!

BYBIT TR’ye hemen üye ol!



Reklamdır

Kaynak: AA / Abdulkadir Günyol – Ekonomi

“`

Related Posts

Emtia piyasasında tarife belirsizliği

Emtia piyasasında geçen ay ABD’nin tarifelerine ilişkin belirsizliklerle satış baskısı hakim olurken rekor tazeleyen altın pozitif ayrışan az sayıda ürün arasında yer aldı.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Muğla’daki Akköprü Hidroelektrik Santrali özelleştirilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla’daki Akköprü Hidroelektrik Santrali (HES) ile santral tarafından kullanılan taşınmazları bir bütün halinde “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirecek.

Yeniçağ Gazetesi: Geçim sıkıntısı vatandaşı bunalıma sürüklüyor!

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… EKONOMİK KRİZ BUNALTTI ANTİDEPRESAN ALIMI PATLADI İşsizler ordusunun giderek büyümesi, işi olanın ay sonunu getirememesi, emeklinin satın alma gücünün her geçen gün erimesi …

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir